Recreatie & toerisme.

Zet jouw bestemming op de kaart, letterlijk. Maak de online gids die toegankelijk is voor iedereen.

Bezoekers die op zoek zijn naar een uitje, weekendje weg of evenement mogen jou niet over het spreekwoordelijke hoofd zien, toch? Je doet er alles aan jouw bestemming zo aantrekkelijk mogelijk te maken, hier willen mensen graag zijn én weer terugkomen. Ontdekken, avonturen beleven en herinneringen maken.

Maar laten we eerlijk zijn, de connectie vinden met (nieuwe) bezoekers is een uitdaging. Jouw bestemming verdient de spotlights. Daarom moeten we het even hebben over de interactieve recreatiekaart, de online gids die toegankelijk is voor iedereen.

De interactieve recreatiekaart

Digitalisering heeft onze manier van reizen en de wereld ontdekken enorm veranderd. Eén van de bekendste en meest gebruikte interactieve kaarten is Google Maps. Maar wij zien ondernemers, destinatiemarketeers en gemeenten nog steeds stoeien met de zichtbaarheid en vindbaarheid van hun parels. Of dat nou een (natuur)park, gemeente, evenement of vakantiepark is.

Is weer een nieuw online platform of een app dan de oplossing? Nee, want met een overvloed aan onhandige en dure apps voor elke bestemming schieten we ons doel voorbij. Bezoekers willen liever een select aanbod ontvangen, passend bij hun behoeften. Daarom hebben we met Wolf Maps een unieke interactieve kaart gecreëerd die Google Maps evenaart en jouw bestemming tot leven brengt.

Screenshot Wolf Maps
Logo Marketing Drenthe Logo gemeente Aa en Hunze Logo Zuidoost Friesland Logo Ontdek Emmen Logo gemeente Tynaarlo Logo Amsterdam en Partners Logo Schiedam en Partners Logo Assen

Zij gingen je voor

Mocht je met Wolf Maps aan de slag gaan, dan ben je in goed gezelschap. Wij zijn de tool die de nieuwe generatie destinatiemarketing en citymarketing verder helpt. Juist met deze kaarten overtref je de verwachting van klanten, nemen bezoekers toe én gebruik je ook nog eens minder papier.

"Wolf Maps levert niet alleen een hoogwaardige interactieve kaart, ze hebben ook oog voor de doelen die je als klant met de kaart wilt bereiken. Ze staan open en denken mee over aanpassingen die het gebruikersgemak en de gebruikerservaring van jouw specifieke doelgroep(en) vergroten."

Karin Wolfs
Karin Wolfs Marketing Drenthe

"Wat een mogelijkheden heeft Wolf Maps! De samenwerking en inspirerende brainstormsessies hebben ervoor gezorgd dat de inwoners en vooral toeristen van gemeente Aa en Hunze voorzien zijn van een prachtig overzichtelijke digitale toeristische kaart. We hopen dat alle Drentse gemeentes zullen volgen."

Valerie Vermeire
Valerie Vermeire Gemeente Aa en Hunze

Een unieke connectie met bezoekers 

De interactieve kaart van Wolf Maps is een krachtig middel dat nieuwsgierigheid opwekt, de omgeving tot leven brengt en de verbeelding prikkelt. Het is een brug tussen de digitale en echte wereld en het stimuleert mensen om te ontdekken, precies wat we willen bereiken. Maar er is meer!

 • Toegankelijk voor iedereen: Echt iedereen. Ook niet tech-savvy mensen ervaren de kaart als gebruiksvriendelijk. Een must, vinden wij.
 • Duurzaamheid staat voorop: We hebben liever dat iedereen tussen de bomen kan lopen dan dat deze gekapt worden. Daarom zijn onze kaarten volledig online. Een ideale vervanging van je papieren (route)kaarten.
 • Betere online vindbaarheid en verhoogde bezoekersaantallen: Het is jammer dat zo veel prachtige plekken nog steeds moeilijk vindbaar zijn. Ja, zelfs na een rondje Googelen. Wolf Maps maakt uniek aanbod zichtbaar en tegelijkertijd online beter vindbaar. Voor, tijdens en na het bezoek.
 • Visueel prikkelend en wekt nieuwsgierigheid op: Over smaak valt niet te twisten. Onze kaart heeft een fris design en prikkelende elementen. Er is ook ruimte voor eigen tekst, video en geluidsfragmenten. Zo maak je van iets zo eenvoudig als een interactieve kaart een visueel aantrekkelijke tool voor meer klantenbinding.
 • Houd zelf de regie: Wijzigingen in jouw Wolf Maps voer je moeiteloos zelf door. Zonder hulp van ons of van een IT’er. Zo bespaar je niet alleen geld op updates en onderhoud, maar houd je ook nog eens de volledige regie over je eigen kaart. Onze interactieve kaart is er al, het is alleen nog aan jou om deze naar eigen smaak in te vullen, aan te passen en te onderhouden.
 • Engagement met bezoekers: Wolf Maps brengt mensen, activiteiten en bedrijven samen. In één oogopslag. Wist je dat bezoekers ook nog eens makkelijk en snel suggesties kunnen doen voor jouw kaart? Groener Groningen laat zien hoe goed crowdsourcing kan werken.
 • Online overal inzetbaar: Maak je vandaag je eerste kaart? Dan kun je deze direct overal online delen. Embedden op je eigen website, delen met QR-codes via verschillende kanalen en middelen, via sociale media maar ook stand-alone op je eigen (sub)domein. Eén kaart, te gebruiken op al je communicatiekanalen. Lekker efficiënt!
Screenshot Wolf Maps

Grenzeloze mogelijkheden

Wolf Maps gebruikt krachtige online tooling om een sterke en gebruiksvriendelijke kaarten te creëren. Jouw eigen unieke kaart die je op elk gewenst moment aanpast, zonder hoge onderhoudskosten. Dit zijn de mogelijkheden:

 • We gebruiken een web app: Uit cijfers blijkt dat maar één op de vier mensen een app downloadt tijdens een vakantie of uitje. Een web app is gebruiksvriendelijker en beter vindbaar in zoekmachines, direct te delen met reisgenoten en te embedden op je eigen website.
 • Eigen branding: Breng je merk tot leven en gebruik je eigen logo, afbeeldingen en kleuren. Je kunt zelfs je eigen domeinnaam gebruiken.
 • Handige navigatie met categorieën, tags en zoekfunctie: Wijs bezoekers de weg en maak gebruik van handige iconen en categorieën.
 • Kader je eigen gebied af: Maak gebruik van omlijning om je gebied nog beter uit te lichten. Heb je de interactieve kaart van Verhalenweekend Drenthe al gespot?
 • QR-codes: Gebruik onze automatisch gegenereerde QR-codes op raamstickers, informatiepanelen en –borden en routepaaltjes.
 • Voeg routes toe.: Voeg wandel- en fietsroutes toe voor navigatie en optimale begeleiding van bezoekers.
 • Multimedia: Verrijk je kaart met afbeeldingen, video’s en geluidsfragmenten voor een onvergetelijke beleving.

Interactief Aa en Hunze

Door een interactieve kaart te verrijken met beeld en geluid, maken we van jouw Wolf Maps een nieuw communicatiemiddel en voor je bezoekers een handige gids. Overal snel te gebruiken, om de wereld te ontdekken en avonturen te beleven. En tegelijkertijd jouw gebied, bestemming of evenement sterker te positioneren. Valerie van de gemeente Aa en Hunze vertelt over haar ervaring met Wolf Maps.

Aan de slag met jouw eigen interactieve recreatiekaart?