Natuurparken.

(Be)leef en laten leven en laat onze interactieve kaart de natuur een handje helpen.

Al het leven is met elkaar in verbinding en met z’n allen zijn we onderdeel van het complexe ecosysteem van onze mooie wereld. Misschien wordt dat zo nu en dan even vergeten, als we met onze auto’s, smartphones en voetsporen een bezoek brengen aan het dichtstbijzijnde natuurpark of bosgebied. We gaan er eigenlijk altijd maar vanuit dat de natuur een constante factor is, er altijd zal zijn. Verandert op het ritme van de seizoenen, maar nooit voor altijd zal verdwijnen.

De interactieve en papierloze kaart

Stiekem weten we best wel dat we gezamenlijk ons best moeten blijven doen om natuurbehoud, duurzaamheid en bescherming van alle dieren en planten in stand te houden. Nou, onze interactieve kaart kan een handje helpen! Natureproof, met focus op een ultieme beleving voor iedereen. Zodat het schermpje van een mobiele telefoon niet tot last, maar juist een handige toevoeging is voor een geweldige tijd in de natuur. Eén papierloze kaart. Voor routes, belangrijke plekken waar bezoekers wel (of niet) mogen komen, bezoekerscentra en andere interessante plekken en activiteiten.

Screenshot Wolf Maps

Eén interactieve kaart als brug tussen de digitale en echte wereld

De interactieve kaart van Wolf Maps is een krachtig middel dat nieuwsgierigheid opwekt, de omgeving tot leven brengt en de verbeelding prikkelt. Het is een brug tussen de digitale en echte wereld. Juist zo kunnen meer mensen genieten van de verrassingen in de natuur, terwijl we ook nog eens inzetten op duurzaamheid en natuurbehoud.

 • Iedereen werkt graag met Wolf Maps: Echt iedereen. Ook niet tech-savvy mensen ervaren de kaart als gebruiksvriendelijk. Een must, vinden wij.
 • Het hele jaar door vindbaar voor bezoekers: Terwijl papieren (route)kaarten, informatieboekjes en flyers in de prullenbak belanden is jouw interactieve kaart het hele jaar te gebruiken door bezoekers. Meer views, het hele jaar door. En dat werkt ook nog eens positief voor de vindbaarheid van je website. Wist je dat Wolf Maps wordt gevonden door Google omdat we werken met een web app?
 • Geen gedoe met papier: Onze kaarten zijn volledig online. Een ideale vervanging van je papieren kaarten, programma’s of informatieboekjes.
 • Een next level ervaring voor jong en oud: Recreatie is een belangrijk onderdeel voor natuurparken. Waar kunnen bezoekers terecht voor meer informatie? Laat jong en oud kennismaken met beleefroutes, de nieuwste expositie in het bezoekerscentrum en de beste spots voor het spotten van wilde dieren. Alles is handig te vinden voor bezoekers, in één interactieve kaart.
 • Visueel prikkelend: Jouw interactieve kaart is helemaal eigen. Vaak herkenbaar voor bezoekers. Onze kaart heeft een fris design en elementen die opvallen. Je kunt jouw hele kaart geheel in eigen stijl aanpassen, voor een nog betere herkenbaarheid bij bezoekers.
 • Houd zelf de regie: Wijzigingen in jouw Wolf Maps voer je moeiteloos zelf door. Zonder hulp van ons of van een IT’er. Zo bespaar je niet alleen geld op updates en onderhoud, maar houd je ook nog eens de volledige regie over je eigen kaart. Onze interactieve kaart is er al, het is alleen nog aan jou om deze naar eigen smaak in te vullen, aan te passen en te onderhouden.
Screenshot Wolf Maps

Voor een ultieme beleving in de natuur

Wolf Maps gebruikt krachtige online tooling om een sterke en gebruiksvriendelijke kaarten te creëren. Jouw eigen unieke kaart die je op elk gewenst moment aanpast, zonder hoge onderhoudskosten. Wat kun je van Wolf Maps verwachten?

 • We gebruiken een web app: Uit cijfers blijkt dat maar één op de vier mensen een app downloadt. En al helemaal voor een leuke tijd in de natuur is de kans klein dat een app de beleving verbetert. Een web app is gebruiksvriendelijker en beter vindbaar in zoekmachines, direct (online) te delen en te embedden op je eigen website.
 • Eigen branding: Breng je herkenbare stijl tot leven en gebruik je eigen logo, afbeeldingen en kleuren. Je kunt zelfs je eigen domeinnaam gebruiken. Handiger te vinden én te delen door bezoekers.
 • Handige navigatie met categorieën, tags en zoekfunctie: Wijs bezoekers de weg en maak gebruik van handige iconen en categorieën. Zo maak je in een oogopslag duidelijk waar informatie, activiteiten, koffiecorners, vogelspotplekjes of uitkijktorens zijn.
 • Binnen de lijntjes: Maak gebruik van omlijning om je gebied nog beter uit te lichten. Heb je de interactieve kaart van Verhalenweekend Drenthe al gespot?
 • QR-codes: Gebruik onze automatisch gegenereerde QR-codes op raamstickers, informatiepanelen en –borden en routepaaltjes. Voor leuke feitjes, achtergrondinformatie en bijvoorbeeld routes. Of, zodat bezoekers direct doorverwezen te worden naar de juiste deel van jouw kaart.
 • Audio en video: Verrijk je kaart met afbeeldingen, video’s en geluidsfragmenten voor een onvergetelijke beleving. En dat is echt niet alleen leuk voor de jongeren onder ons!
 • Samen voor een nog mooiere ervaring: Wolf Maps brengt mensen en activiteiten samen. In één oogopslag. Wist je dat bezoekers ook nog eens makkelijk en snel suggesties kunnen doen voor jouw kaart?
 • Routes en afzettingen: Laat bezoekers weten welk gebied niet toegankelijk is, bijvoorbeeld tijdens het broedseizoen. Of bied wandelaars en fietsers de ultieme beleving met speciale (beleef)routes en langeafstandsroutes.
 • Eenvoudig te delen: Je kunt deze direct embedden op je eigen website, delen met QR-codes via verschillende kanalen en middelen. Via sociale media maar ook stand-alone op je eigen (sub)domein. Eén kaart, te gebruiken op al je communicatiekanalen.
 • Statistieken en heatmaps: Wist je dat we statistieken bijhouden en heatmaps maken zodat je in één oogopslag ziet waar veel mensen bij elkaar komen? Op die manier kom je alles te weten over de letterlijke beweegredenen van bezoekers van jouw natuurpark.
 • Interactieve touchtafels (zuilen): Informatie over een gebied of expositie delen was nog nooit zo makkelijk dankzij touchtafels. Compleet digitaal en ook nog eens perfect voor het tonen van jouw interactieve kaart, aangevuld met eigen beeld en geluid.

Aan de slag met jouw eigen interactieve kaart?