Een ode aan ontdekken

Eén ding staat centraal in ons leven: altijd blijven ontdekken . In ondernemerschap, op het internet en in de fysieke wereld. Met Wolf Maps willen we de wereld meer laten ontdekken.

Ontdekker als kaartmaker met een interactieve kaart

Ons verhaal.

Het begon ruim 12 jaar geleden. In 2009 ontmoetten we elkaar in een koffietentje in Groningen. Aljan is net klaar met studeren. Tim is nog aan het afstuderen. De energie om een onderneming te starten stroomt. Later dat jaar is Studio Wolf geboren, een design agency voor het web. Jaren werken we voor mooie klanten, vooral in het noorden van het land.

Ruim 7 jaar na onze start besluiten we te stoppen. Vast in patronen, en beide met een andere toekomst voor ogen verloren we het plezier om door te gaan. Tim was een jaar voor het einde naar Amsterdam verhuisd. De afstand hielp niet mee.

Het sluiten van de studio verliep soepel. Door wederzijds respect en goede communicatie hielden we onze band sterk. In de jaren daarna hebben we ons eigen pad bewandeld. Andere dingen ontdekken. Aljan is zijn droom gaan volgen en aan de slag gegaan als landschapsfotograaf. Tim ging aan de slag bij Qbit Cyber Security.

We bleven contact houden. Steeds meer gingen we praten over Studio Wolf. Het duurde even, maar het lukt ons steeds beter om terug te blikken op ons avontuur. Trots is het gevoel dat blijft hangen.

We ontdekten wat we leuk vonden en wat we minder vonden. Interactieve kaarten sprongen eruit. Waarom? Interactieve kaarten hebben een koppeling met de echte wereld. Ze leren je iets over de echte wereld.

In de jaren daarna springen we beide in het freelance werk. We doen projecten samen. Ook daar werken we aan opdrachten waar interactieve kaarten centraal staan. Samen aan dezelfde opdracht, waarom dan niet samen een bedrijf? We speelden met het idee en besloten in 2021 Studio Wolf nieuw leven in te blazen.

Onze focus, je raad het al: interactieve kaarten. Na een paar opdrachtgevers, waaronder Topotijdreis van Kadaster, besluiten we om een eigen kaartproduct te starten, Wolf Maps.

Waarom? Elk kind en elke volwassene vindt het mooi om naar een echte kaart te kijken. Om te ontdekken en iets te leren over de wereld. Wat ons verbaasd is dat analoge kaarten al jaren tot onze verbeelding spreken, terwijl bij de meeste digitale kaarten dit gevoel compleet ontbreekt.

En precies dat is wat we willen doen: dat gevoel van ontdekken terugbrengen in interactieve kaarten. Neem dat samen met onze voorliefde voor kaarten en het zaadje was geplant voor Wolf Maps.

Tim, Aljan

Backstage nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven hoe Wolf Maps zich ontwikkeld? Meld je aan voor onze backstage nieuwsbrief.