Openbare ruimte & participatie.

De mooiste plannen ontvouwen zich op plekken waar mensen samenkomen.

De meest vooruitstrevende plannen hebben een verbinder nodig. Iets of iemand die ziet waar kansen liggen, met oog voor elkaar en onze gelijkenissen en wensen. Of het nu gaat om het realiseren van een betere leefomgeving, het in kaart brengen van veranderingen of het ophalen van input voor impactvolle projecten.

De interactieve kaart voor burgerparticipatie en omgevingsmanagement

In onze interactieve kaart komen plannen en mensen samen en bouwen we gezamenlijk aan een betere plek, voor iedereen. Zo kunnen gemeenten en projectontwikkelaars samenwerken met de lokale bewoners (burgerparticipatie) en zo creatieve en innovatieve ideeën samenvoegen en omzetten in een veilige, levendige, toekomstbestendige en duurzame omgeving. Onze kaart is de facilitator. Maakt het mogelijk om informatie over belangrijke veranderingen in de regio te delen, voor meer draagvlak en begrip. Voor optimaal omgevingsmanagement. Een kaart zegt immers vaak meer dan duizend woorden. Wil je dat eens zelf ervaren?

Screenshot Wolf Maps
Logo Meerstad Logo gemeente Heerenveen Logo Blauwestad

Wolf Maps werd al gebruikt voor deze projecten

Mocht je met Wolf Maps aan de slag gaan, dan ben je in goed gezelschap. Wij zijn de tool waarmee je een kick-start geeft aan jouw project. Juist met onze kaart verbeter je het draagvlak en kun je mensen en bedrijven mee laten bewegen in jouw plannen.

"Wolf Maps hebben we ingezet gedurende een participatietraject met de inwoners van een gemeente. De interactieve kaart met mogelijke locaties voor een AZC was zowel tijdens een bewonersavond als thuis vanaf de bank eenvoudig te gebruiken. Tijdens de bijeenkomst zelf was het een mooie tool om de dialoog op gang te helpen. Kortom, een waardevolle tool tijdens een participatietraject."

Fenna de Vries
Fenna de Vries Vonc communicatie

"Bureau Meerstad was op zoek naar een goede oplossing om werkzaamheden en voorzieningen overzichtelijk te laten zien. Deze oplossing hebben wij gevonden bij Wolf Maps. De kaart van Wolf Maps is duidelijk, overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. De begeleiding is fijn, er wordt snel gereageerd en meegedacht. Wij zijn tevreden!"

Eefje Koning
Eefje Koning Bureau Meerstad

"Het mooie van Wolf Maps is dat er hele hoge kwaliteit satellietbeelden in zitten die ieder jaar vernieuwen. Wat ik heel sterk vind is dat het er gewoon heel lekker uit ziet."

Mirjam Pijning
Mirjam Pijning Blauwestad

Voor meer draagvlak en een betere leefomgeving

De interactieve kaart van Wolf Maps is een krachtig middel dat de participatie bevordert en waar je impact mee maakt. Het is een brug tussen de digitale en echte wereld en het stimuleert mensen om te participeren, precies wat we willen bereiken. Maar er is meer!

 • Toegankelijk voor iedereen: Echt iedereen. Ook niet tech-savvy mensen ervaren de kaart als gebruiksvriendelijk. Een must, vinden wij. Juist in projecten met veel verschillende mensen en diverse leeftijden.
 • Participatie: Wolf Maps brengt mensen, activiteiten en bedrijven samen. In één oogopslag. Wist je dat burgers en andere deelnemers ook makkelijk en snel suggesties kunnen doen voor jouw kaart?
 • Rating: Deelnemers kunnen ook meedoen aan projecten door bepaalde plekken of plannen te beoordelen (raten). Zo houd jij grip op hoe goed een verandering wordt gewaardeerd en waar aandacht voor nodig is voor een betere leefomgeving voor iedereen.
 • Houd zelf de regie: Wijzigingen in jouw Wolf Maps voer je moeiteloos zelf door. Zonder hulp van ons of van een IT’er. Zo bespaar je niet alleen geld voor updates en onderhoud, maar houd je ook nog eens de volledige regie over je eigen kaart. Onze interactieve kaart is er al, het is alleen nog aan jou om deze naar eigen behoefte in te vullen, aan te passen en te onderhouden.
 • Eigen indeling van jouw gebied met categorieën, tags en zoekfunctie: Maak het betrokkenen in één oogopslag duidelijk om welk gebied het gaat en wat aandachtsplekken zijn. Waar wordt gebouwd? Waar zijn ecologische projecten te vinden? Waar woon je straks? En hoe kom je van A naar B?
Screenshot Wolf Maps
 • HQ Satellietbeelden: Elk jaar worden de hoge kwaliteit luchtfoto’s van het Kadaster vernieuwd. Dus ongeacht hoe lang jouw project duurt, iedereen heeft altijd toegang tot een goed beeld van de werkelijkheid.
 • Multimedia: Verrijk je kaart met afbeeldingen, video’s en geluidsfragmenten. Handig, voor mensen die minder goed kunnen lezen of voor meer achtergrondinformatie. Denk aan interviews, achter de schermen-video’s of foto’s voor en na een ingrijpende gebiedsverandering.
 • Facts and figures: Met onze statistieken en rapportages maken we snel inzichtelijk hoe de participatiegraad is en waar het meest naar wordt gezocht of gekeken. Belangrijke informatie voor elk project!
 • Volledig online: Flyers door brievenbussen, brieven of complete kranten worden misschien doorgelezen, maar niet lang bewaard. Voor ingrijpende projecten is onze interactieve kaart dan een perfecte oplossing. Altijd en overal toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die minder digitaal zijn of moeilijk kunnen lezen. En er is altijd plek om zelf updates en nieuwe informatie toe te voegen.
 • Online overal inzetbaar: Maak je vandaag je eerste kaart? Dan kun je deze direct overal online delen. Embedden op je eigen website, delen met QR-codes via verschillende kanalen en middelen, via sociale media maar ook stand-alone op je eigen (sub)domein. Eén kaart, te gebruiken op al je communicatiekanalen. Lekker efficiënt!
 • Visueel prikkelend en wekt nieuwsgierigheid op: Over smaak valt niet te twisten. Onze kaart heeft een fris design en prikkelende elementen. Zo maak je van iets zo eenvoudig als een interactieve kaart een visueel aantrekkelijke tool voor een betere gebruiksvriendelijkheid en ervaring voor iedereen.

Een kaart voor de groeiende Blauwestad

Het bouwen, woonrijp maken en inrichten van Blauwestad inmiddels in hoog tempo. Dus is er een manier nodig om informatie bij de bewoners en betrokkenen te krijgen. Met een digitale kaart kan iedereen op de hoogte blijven van alle werkzaamheden.

Lees hoe Blauwestad de kaart inzet

Blauwestad en Wolf Maps

Aan de slag met jouw eigen digitale participatiekaart?