Dit is waarom Wolf Maps niet hetzelfde is als Google My Maps

Door Aljan Scholtens op 7 mei 2024
Je bent op zoek naar een tool waarmee je sterk in kunt zetten op gebiedsmarketing, zoals een next level digitale kaart. Na een rondje Googelen op een druilerige maandagochtend kom je natuurlijk al snel uit op Google My Maps, wereldwijd bekend. Maar heb je Wolf Maps al ontdekt? Wolf Maps is inmiddels uitgegroeid tot hét alternatief als je serieus wilt ‘mappen’. Een gebied (ver)kenbaar wilt maken voor je bezoekers, terwijl je ook nog eens online en offline beter vindbaar wordt. Wij nemen je mee in de verschillen tussen Wolf Maps en Google My Maps.

Wolf Maps versus Google My Maps

Ons motto? Blijven ontdekken. De wereld om je heen, dichtbij of ver weg. Ieder bedrijf de mogelijkheid bieden om van hun uitje, event, bestemming, park of project een succes te maken. Met de inzet van Human Design. De interactieve kaart voor jouw eigen doelgroep. Yes, niche-kaarten met alleen jouw zelf toegevoegde bijzondere plekken en routes.

Wolf Maps is dus de perfecte oplossing voor organisaties die hun specifieke aanbod online én offline willen delen met hun eigen bezoekers. Daartegenover staat Google My Maps.

PlantFWD Week in Amsterdam met Wolf Maps

Verschillende kaarten, verschillende doelen

Met Google My Maps heb je geen eigen kaart, maar maak je gebruik van één bestaande kaart met daarin alle input - ook van andere aanbieders. Je highlight als het ware favoriete plekken. Handig, voor het plannen van een vakantie. Niet per se om bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Want wil je een eigen kaart creëren waarmee je direct jouw aanbod communiceert met jouw doelgroep? Dan komt Wolf Maps om de hoek kijken. Onze kaarten zijn eenvoudig online en offline te delen, bijvoorbeeld op je website. Maar ook op flyers, (digitale) informatieborden, social media en routepaaltjes. Daar zijn waar jouw doelgroep is, want daar draait het om.

En natuurlijk, het lijkt interessant dat Google My Maps gratis is. Maar als je niet hoeft te betalen voor een product, ben jij als gebruiker het product. Betaal je met jouw data. Dataverzameling voor het advertentieplatform is het belangrijkste doel, het is hun verdienmodel. Niet gek, want Google is het grootste ad-techbedrijf in de wereld.

Dus, zowel Wolf Maps als Google My Maps maken gebruik van communicatie via kaarten, maar dienen een compleet andere doelgroep. En doel.

Maar, wat is dan Google Maps?

Eén klein woordje minder maakt een wereld van verschil. Want Google Maps heeft weer een ander doel en andere functionaliteiten dan Google My Maps. Google Maps is bedoeld voor het grote publiek en is met name gericht op navigatie. Handig, als je even snel een tankstation in de buurt zoekt. Minder handig als je op zoek bent naar een manier die jouw doelgroep helpt de omgeving te ontdekken. Daarom zetten we de meest gewaardeerde voordelen van Wolf Maps versus Google My Maps voor je op een rijtje.

Dit is wat Wolf Maps uniek maakt

  1. Jouw data blijft van jou - Jouw data en de data van gebruikers wordt niet met partijen zoals Google gedeeld. Je sluit een klein abonnement bij Wolf Maps af voor het gebruik en beheer en daarmee kunnen wij ervoor zorgen dat ons product veilig is en jij de controle houdt. We gebruiken dus ook geen Google Analytics, tracking cookies en Google Cloud. En, we voldoen ook nog eens 100% aan de GDPR. Hoe verzamelen we dan de input voor jouw interactieve kaart? Met OpenStreetMap.
  2. 100% open data - Voor jouw interactieve kaart maken we gebruik van OpenStreetMap. Een geografische equivalent van Wikipedia. De grootste online kennisbron op aarde die toegankelijk is voor iedereen. In OpenStreetMap is letterlijk de hele wereld in kaart gebracht en die informatie is voor iedereen vrij beschikbaar. We maken dus gebruik van open data. En dat is de toekomst! Want de informatie wordt door gebruikers up-to-date gehouden en wij kunnen deze data weer gebruiken in jouw eigen interactieve kaart. Met alleen informatie die relevant is voor jouw doelgroep.
  3. Alleen de plekken waar het om draait - Als je Google My Maps gebruikt valt je één ding direct op: jouw plekken vallen helaas niet op. Jouw bestemming verzuipt tussen de ontelbare hoeveelheden restaurants, supermarkten, tankstations en de kapperszaak van Kees. Concurreren is onmogelijk en levert weinig op. Er is namelijk maar één partij die beslist wat zichtbaar is en wat niet: Google. Gebruik je Wolf Maps? Dan staat jouw aanbod - van acts, aanbod, bijzondere plekken en routes - helemaal centraal. In de spotlights, klaar om ontdekt te worden. Rust en overzicht! Kijk bijvoorbeeld hoe PlantFWD het doet.
  4. Ongeëvenaarde gebruiksvriendelijkheid - Dit is waar we het voor doen. En dat krijgen we ook terug van gebruikers. Een interactieve kaart die super eenvoudig online te delen en te gebruiken is, waarmee je jouw handige navigatie altijd bij de hand hebt. Of je nou een festival, sportevenement of natuurpark bezoekt óf een nieuwe stad wilt ontdekken. Wolf Maps brengt mensen, activiteiten en bedrijven samen.
  5. Jouw herkenbare merk staat centraal - In onze kaart draait het volledig om jou. Jouw merk en jouw huisstijl in combinatie met het frisse design van Wolf Maps. En er is ook ruimte voor eigen tekst, video en geluidsfragmenten. Zo maak je van iets zo eenvoudig als een interactieve kaart een visueel aantrekkelijke tool voor meer klantenbinding. Terwijl je met Google My Maps alleen keuze hebt uit een aantal standaard designkeuzes.
  6. Alleen de meest recente satellietbeelden - Elk voorjaar vliegt er een klein vliegtuigje over Nederland. Vanaf grote hoogte legt hij steden, dorpen en natuur vast op de gevoelige plaat. Elke pixel in deze foto staat voor 7 centimeter op de grond. Dat levert fantastische beelden op die wij gebruiken voor een continu beeld van de werkelijkheid. Handig in een snel veranderende omgeving, zoals bijvoorbeeld Blauwestad. En iets wat niet gegarandeerd is in de online kaarten van Google My Maps.
  7. Je eigen statistieken, de belangrijkste cijfers op een rijtje - Met onze statistieken en rapportages maken we snel inzichtelijk hoevaak, waar en wanneer jouw kaart wordt bekeken en gebruikt. Die input verzamelen we zelf, zonder gebruik van Google Analytics of andere derde partijen.

Ontdek alle functionaliteiten van Wolf Maps

Backstage nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven hoe Wolf Maps zich ontwikkeld? Meld je aan voor onze backstage nieuwsbrief.