Nederlandse luchtfoto's van 2022

Door Tim Sluis op 9 februari 2023
De meest actuele luchtfoto's in Wolf Maps.

Luchtfoto’s, ze bieden een uniek perspectief op de aarde. Vorig jaar hadden we het er al over. Elk jaar worden er in Nederland luchtfoto’s geschoten in opdracht van verschillende lokale overheden en overheidsbedrijven. Haarscherp, actueel en voor iedereen beschikbaar.

Wij zijn verheugd om mee te delen dat de foto’s geschoten in 2022 vanaf nu beschikbaar zijn in Wolf Maps. Hoe ziet dat er ook alweer uit? Hieronder zie je een stukje van Terschelling. Open de kaart voor de mooiste plekken in Nederland van boven (kijk ook gelijk of je tuin er goed opstaat).

Alle klanten die gebruik maken van Nederlandse luchtfoto’s hebben de update al ontvangen 🎉.

Satellietbeelden van de hele wereld

Hoe zit het dan met foto’s van de wereld? Die hebben we ook! Kleine kanttekening: deze foto’s zijn soms minder scherp en vaak minder actueel. Nog steeds erg goed te gebruiken en vaak in steden wat scherper dan daarbuiten.

De toekomst van luchtfoto’s en satellietbeelden

De snelle ontwikkeling van technologieën zoals drones, meer en betere satellieten en kunstmatige intelligentie verhogen de kwaliteit en nauwkeurigheid van luchtfoto’s. Wij worden er wel enthousiast van!

Grotere vraag en behoefte van een verscheidenheid aan sectoren, waaronder landbouw, natuurbehoud, stedenbouw zorgen ervoor dat de beelden economisch aantrekkelijker worden voor een nog breder scala aan toepassingen.

Een andere interessante ontwikkeling zijn de opkomst van bedrijven als SkyFi of Kavel10 waar je on-demand actuele satellietbeelden of luchtfoto’s kunt aanschaffen.

Luchtfoto’s en Wolf Maps

Bij Wolf Maps houden we de ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten. Voor nu zijn we heel blij met de hoge resolutiebeelden van Nederland en een werelddekking op een iets lager, maar nog steeds erg goed niveau. Als we dromen, dan zou het zomaar kunnen dat je in de toekomst voor jouw specifieke gebied op dagelijkse basis actuele satellietbeelden kunt aanvragen. Zover is het nu nog niet.

Wil je ook een verhaal vertellen op basis van actuele hoge resolutie foto’s? Bijvoorbeeld van een bouwproject, een uniek stukje landschap of een ander gebied? Schroom niet om ons een berichtje te sturen en we helpen je snel op weg.

Backstage nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven hoe Wolf Maps zich ontwikkeld? Meld je aan voor onze backstage nieuwsbrief.